Voor 16:00 uur besteld is morgen in huis!
Top producten voor bodemprijzen!
Bij ons is de klant koning, geen (debiteur)nummer!
Logo Haskom

Assortiment

Klantenservice

Home/ Werkschoenen Kopen: 5 Tips bij de Aanschaf

Werkschoenen Kopen: 5 Tips bij de Aanschaf

Werkschoenen Kopen: 5 Tips bij de Aanschaf

Wanneer je op zoek bent voor een goed paar werkschoenen is het verstandig om op voorhand een duidelijk beeld te hebben van waar je de werkschoenen voor nodig hebt en wat je van de verschillende soorten kunt verwachten. Voor welk materiaal en model je het beste kunt kiezen, is afhankelijk van de werkzaamheden die je verricht. We helpen je hier graag een eindje bij op weg en geven je 5 tips bij de aanschaf van werkschoenen.

1. Beweging en Ondersteuning

Werkschoenen hebben verschillende modellen omdat ze voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Het maakt dus nogal een verschil of je bijvoorbeeld voor een laag of hoog model gaat. Een hoog model kenmerkt zich door extra materiaal en stevigheid rond de enkels. Dit klinkt als een goed idee, maar is niet altijd even praktisch. Een hoog model kan je namelijk beperken in je bewegingen. 

Moet je veel knielen tijdens je werk? Bijvoorbeeld om straten te leggen of tegels te plaatsen? Dan is een laag model werkschoen veel beter geschikt. In dit model kun je je namelijk goed bewegen. Combineer het met kniestukken in je werkbroek om je knieën ook te ontlasten en je hebt een gouden combinatie te pakken voor werken op je knieën. Een hoog model werkschoen is weer beter geschikt als je veel moet klimmen. Hierbij geef je je enkels extra steun en stabiliteit. Je hebt minder bewegingsvrijheid, maar je hebt wel meer ondersteuning aan je voeten en enkels. 

2. Voetbescherming

Een ander belangrijk aspect in werkschoenen is de voetbescherming. Afhankelijk van het soort werk dat je doet, moet de voet op verschillende plekken beschermd worden. Het bekendste voorbeeld hiervan is de stalen neus. Deze beschermd de tenen en voorkant van de voet tegen vallende objecten en stoten. Een laag model werkschoen laat bijvoorbeeld de achillespees onbeschermd. Dit is niet altijd wenselijk als je riskante werkzaamheden uit moet voeren. 

3. Werkomgeving

Waar werk je? Werk je veel buiten in de zon? Of sta je regelmatig in de blubber en nat cement? Dit heeft grote invloed op het materiaal van de schoen. Ook de zool moet tegen een stootje kunnen en bestand zijn tegen hitte, olie en zuur. Dit is belangrijk omdat deze stoffen en invloeden de voet kunnen beschadigen. 

4. Temperatuur en Weersomstandigheden

Als vierde tip willen we het hebben over het weer. Wanneer je in de herfst of winter veel buiten bent, is het aangenaam om een waterdichte, warme schoen te dragen. Kies dan voor werkschoenen met een acryl- of wolvoering. Ook laarzen met een wolvoering zijn erg aangenaam. Dit kun je enigszins opvangen door wollen werksokken te dragen. Zorg in dat laatste geval voor voldoende ruimte in de laars. 

5. De Pasvorm van de Werkschoen

De laatste tip is de pasvorm van de werkschoen. Onderschat dit niet, want slecht zittende werkschoenen geven blessures en maken het lopen en werken in schoenen erg vervelend. Allereerst moet de maat goed zijn. Ga er niet klakkeloos van uit dat de maat die je normaal hebt, goed zal zijn. Pas de schoen altijd. Daarnaast is de breedte ook van belang. Is een schoen te breed dan gaat je voet teveel schuiven en heb je minder goed grip en verhoog je de kans op schuren en dus blaren. 

Conclusie

Werkschoenen zijn een essentieel onderdeel van veilig kunnen werken. Kies met zorg en investeer hier in. Onderhoud ze goed en je zult er heel lang plezier van hebben! 
 

    28-09-2021 09:36     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.