Voor 16:00 uur besteld is morgen in huis!
Top producten voor bodemprijzen!
Bij ons is de klant koning, geen (debiteur)nummer!
Logo Haskom

Assortiment

Klantenservice

Home/ Regenwater Meten

Regenwater Meten

Regenwater Meten

In Nederland regent het vaak en soms ook veel. Ons weerbeeld verandert zoetjes aan en de regenbuien worden feller, maar zitten verder uit elkaar met langere periodes van droogte daar tussen. Dit heeft gevolgen voor hoe we om moeten gaan met het regenwater dat valt, maar het is ook goed om het regenwater te meten om bij te houden of en wanneer je zelf je tuin of landbouwgrond moet beregenen. In onze webshop vind je hier hele handige regenmeters voor die je helpen om een beeld te krijgen van de hoeveelheid neerslag die er dagelijks of wekelijks valt. 

Wat is een Regenmeter?

Een regenmeter is een trechtervorming instrument dat op een prikpaaltje bevestigd zit. Deze plaats je op een niet beschutte plek in de tuin of op het erf en je leest er vervolgens de hoeveelheid neerslag in af. De streepjes op de zijkant van de regenmeter zijn millimeters en daarbij staat 1 millileter neerslag voor de hoeveelheid regen die op 1 vierkante meter is gevallen. Als je een regenmeter met een verwarmingselement hebt, kun je ook meten hoeveel sneeuw er gevallen is. In dat geval staat 1 millimeter neerslag voor 1 centimeter sneeuw op de grond. 

Professionele Regenmetingen

Het KNMI meet continu de neerslag op vaste tijdstippen op de dag. Er wordt dan gekeken hoeveel neerslag er in de afgelopen periode gevallen is. Deze informatie wordt dagelijks om zeven uur 's ochtends en zeven uur 's avonds ververst. Verspreid over heel Nederland heeft het KNMI ruim 300 neerslagstations. De informatie die hieruit gewonnen wordt, wordt vertaald naar een neerslagkaart die de mensen kunnen aflezen. Hierop is dan te zien hoeveel neerslag er in de afgelopen 24 uur gevallen is. 

Thuis Neerslag meten

Zelf thuis neerslag meten is een nuttige bezigheid. Het is handig om te weten hoeveel neerslag er gevallen is en of dit dus betekent dat je moet beregenen of nog niet. Het is ook leuk om hier de (klein-) kinderen bij te betrekken om ze zo bewust te maken van het effect van het weer op gewassen en de tuin. Aflezen is niet moeilijk en ze kunnen er een leuk logboek over bijhouden. 

Water bij geven of niet?

Het idee achter een regenmeter is dus om het giswerk over wel of niet extra water geven aan de tuin of de gewassen, weg te nemen. Het verschaft duidelijkheid en een stukje rust. Uiteraard vervangt een regenmeter niet de weersvoorspellingen, maar het geeft je wel een extra hulpmiddel om alerter te zijn op water allemaal buiten speelt qua weer. Koop vandaag dus nog zo'n handige regenmeter en wees het weer een stapje voor! 
    19-10-2021 10:12     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan nimmer persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies
Geachte bezoeker,

In verband met vakantie is de levertijd langer dan u van ons gewent bent.
In week 31, 32 en 33 zal de levertijd circa 3-5 werkdagen zijn.

Voor exacte levertijden kunt u bellen of een Whatsapp sturen naar 06-51760335

Onze excuses voor het ongemak!

Met vriendelijke groet,

Team HasKom