Voor 16:00 uur besteld is morgen in huis!
Top producten voor bodemprijzen!
Bij ons is de klant koning, geen (debiteur)nummer!
Logo Haskom

Assortiment

Klantenservice

Home/ Grote Schoonmaak op de Boerderij

Grote Schoonmaak op de Boerderij

Ten tijde van het schrijven van dit artikel, loopt de zomer zoetjes aan richting het einde. Nog een korte tijd en de 'R' is weer in de maand! Waar de meeste mensen in het voorjaar de zogenaamde 'grote schoonmaak' doen, zijn wij ook een groot voorstander van een 'najaarsschoonmaak'. Wat de voordelen hiervan zijn en waarom schoonmaken in het najaar ook best plezierig is, lezen jullie hier! 

Grote Schoonmaak op de Boerderij

Op de boerderij is het altijd druk. En buiten wordt veel naar binnen gelopen. Goed en regelmatig schoonmaken voorkomt dat het een smeerboel wordt. Want viezigheid dat niet goed en hygiënisch schoongemaakt wordt - in de boederij én in de stallen - kan ziektes veroorzaken. Om dit te voorkomen is een grote schoonmaak op de boerderij van tijd tot tijd gewoon noodzakelijk. In het najaar is het een drukke periode met oogst en voorbereiden op het winterseizoen. Dit zul je op een gegeven moment terugzien in huis! En ook de stallen zullen door al die drukte waarschijnlijk wel aan een goeie poetsbeurt toe zijn. In het najaar schoonmaken is daarom een goed idee. 

Hygiënisch Schoonmaken

Wanneer je schoonmaakt op een boerenbedrijf, is hygiëne heel belangrijk. We noemden het net al even. Kies daarom niet voor gewone allesreinigers. Die maken op zich goed schoon, maar zullen niet alle ziekteverwekkers even effectief verwijderen. Zeker in dierenverblijven is dat heel belangrijk. Een product als Halamid-D is dan een goeie keuze. Op de boerderij zelf is hygiënisch reinigen niet altijd een must. Goed schoonmaken met allesreiniger en eventueel wat bleek is dan voldoende. 

Handen Schoon

Wanneer huis en stallen schoon zijn, is het belangrijk dat die hygiëne gewaarborgd blijft. Schone handen zijn dan van essentieel belang. Kies voor een hygiënische handzeep die je in dispensers bij de diverse wasbakken schenkt. Je kunt hier ook kiezen voor de handgels en -zepen van Skjin. Deze zijn biologisch afbreekbaar en ook antibacterieel. 

Stallen Schoon

Stallen schoonmaken is ook typisch een najaarsklus. De koeien die in de winter weer op stal gaan staan, moeten in een schone stal terecht komen. Door dit als vast onderdeel van de grote schoonmaak in het najaar te plannen, zorg je er voor dat niet alleen jij maar ook je beesten in een schone omgeving de winter door kunnen brengen. 

Najaarsschoonmaak Voordelen

Voor de boerderij zijn er dus diverse voordelen om in het najaar een grote schoonmaak te plannen. Doordat nergens anders als op een boerderij de wisselingen van de seizoen zo duidelijk merkbaar is, is voorbereiding op de wintermaanden een essentieel onderdeel. Gereedschappen schoonmaken, machines nakijken en onder dak zetten en de beesten in een schone stal brengen zijn typische klussen die in het najaar en vroege winter gebeuren. Betrek je huis hier bij en maak die ook klaar voor de donkere dagen zodat je echt even helemaal tot rust kan komen... totdat het weer februari is!
    23-08-2021 19:11     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan nimmer persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies
Geachte bezoeker,

In verband met vakantie is de levertijd langer dan u van ons gewent bent.
In week 31, 32 en 33 zal de levertijd circa 3-5 werkdagen zijn.

Voor exacte levertijden kunt u bellen of een Whatsapp sturen naar 06-51760335

Onze excuses voor het ongemak!

Met vriendelijke groet,

Team HasKom