Voor 16:00 uur besteld is morgen in huis!
Top producten voor bodemprijzen!
Bij ons is de klant koning, geen (debiteur)nummer!
Logo Haskom

Assortiment

Klantenservice

Home/ Zo maak je je Huis Schoon

Zo maak je je Huis Schoon

Zo maak je je Huis Schoon

Een huis schoonmaken. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Een schoon huis betekent een veilige omgeving voor jou en je medebewoners, want schoonmaken verwijderd vuil en potentiële ziekmakers. Door regelmatig schoon te maken hou je dit onder controle en verklein je de kans dat alles versmeerd of dat ziektekiemen kans krijgen om narigheid te veroorzaken. Maar hoe doe je dat, je huis schoonmaken? Wij zijn er inmiddels achter dat met een simpele routine en een beetje slim nadenken je je huis in no-time schoon hebt zonder dat het veel energie kost. Wij delen onze top tips graag met je.

Huis Schoonmaken - Hier begin je!

Allereerst begin je met goeie huishoudelijke producten waar je schoon mee kunt maken. Allesreiniger, doekjes en sponsjes, emmers, eventueel handschoenen en een desinfecterend schoonmaakmiddel voor extra hygiëne. Kies voor een ruime emmer waar je makkelijk met beide handen in kunt zodat je de doeken goed kunt uitwringen. En doe een klein beetje allesreiniger op ongeveer 5 liter warm water. Meer dan een dopje is niet nodig, het water wordt er alleen maar vettig van en laat een dun laagje achter waar je schoon hebt gemaakt. 

Vervolgens kun je beginnen en dat doe je op deze manier: van boven naar beneden en van links naar rechts. Zo weet je waar je geweest bent en doe je geen dubbel werk én valt het vuil van bovenop de kasten op de nog vuile vloer. Die vuile vloer dweil je als laatste. Resultaat: het vuil dat je afgenomen hebt, verdwijnt ook daadwerkelijk in plaats van dat het alleen maar verplaatst wordt. 

Huis Schoonmaken Volgorde

Er is geen juiste volorde in waar je je huis als eerste schoonmaakt, maar je kunt ook hier wat logica toepassen. Als je bijvoorbeeld in één dag het hele huis door wilt, is ook hier het 'boven naar beneden-principe' van toepassing. Begin op de bovenste verdieping, werk die met de klok mee en van boven naar beneden af en ga pas naar de volgende verdieping als je de vorige helemaal klaar hebt. Dus ook gezogen en gedweild. Dit voorkomt dat je op een later moment alsnog met een stofzuiger het hele huis weer door moet en stof op laat waaien. Eerst de ene verdieping helemaal schoonmaken, daarna pas door naar de volgende verdieping. Onderweg naar de volgende verdieping neem je ook de trap en trapleuning mee. 

Hygiënisch Schoonmaken

Een andere volgorde om in gedachten te houden is die van hygiëne. Je wilt niet met een schoon sopje eerst de toilet reinigen om vervolgens verder te gaan met de wasbak en deurklinken. Toiletten en vloeren doe je als laatste dus. Deurklinken, trapleuningen, lichtknopjes en oppervlaktes die veel aangeraakt worden, maak je als eerste schoon met een hygiënisch schoonmaakmiddel. Je kunt hier ook de schermpjes van de telefoons en afstandsbedieningen mee schoonmaken, mits je het doekje goed uitgewrongen hebt. Ook het toilet en de ruimte waar de toilet zich bevindt, kun je het beste met een desinfecterend schoonmaakmiddel reinigen om verspreiden van bacteriën tegen te gaan. In alle andere ruimtes, inclusief de keuken, volstaat het om een regulier schoonmaakmiddel te gebruiken. Deze reinigt ook grondig. 

Huis Schoonmaken Extra Tips

Wanneer je je huis van top tot teen onder handen hebt genomen, is het een goed idee om net even dat beetje extra te doen. Denk hierbij aan het inwrijven van leren dingen, sloten en scharnieren een drupje olie te geven tegen het piepen en batterijen te vervangen in rookmelders. Door dit eens per half jaar te doen nadat je je huis schoongemaakt hebt, blijf je er bovenop voor wat betreft het kleine onderhoud en de veiligheid van je huis. Het is misschien een kwartiertje extra werk, maar voorkomt ergernissen wanneer bijvoorbeeld je rookmelder om twee uur 's nachts begint te piepen omdat de batterij bijna leeg is. 

Conclusie

Prik dus een datum, sla schoonmaakmiddelen en kleine huishoudelijke items in, zet je favoriete muziek op en maak je huis schoon! Wedden dat je je zeer voldaan zult voelen na de tijd? Een schoon huis, is een prettig huis!
    09-11-2021 14:45     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan nimmer persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies
Geachte bezoeker,

In verband met vakantie is de levertijd langer dan u van ons gewent bent.
In week 31, 32 en 33 zal de levertijd circa 3-5 werkdagen zijn.

Voor exacte levertijden kunt u bellen of een Whatsapp sturen naar 06-51760335

Onze excuses voor het ongemak!

Met vriendelijke groet,

Team HasKom