Voor 16:00 uur besteld is morgen in huis!
Top producten voor bodemprijzen!
Bij ons is de klant koning, geen (debiteur)nummer!
Logo Haskom

Assortiment

Klantenservice

Home/ Ongediertebestrijding bij Koeien en Paarden

Ongediertebestrijding bij Koeien en Paarden

Ongediertebestrijding bij Koeien en Paarden

Ongediertebestrijding bij Koeien en Paarden

Wanneer je koe of paard last heeft van ongedierte als vliegen, dazen of muggen, dan wordt het dier daar heel onrustig van. Ook kan ongedierte ziekten overbrengen of beschadigingen op de huid veroorzaken waar een paard of koe veel last van kan zijn. Ervoor zorgen dat je de juiste ongediertebestrijding hebt en gebruikt is dus van groot belang voor het welzijn van de dieren. In dit artikel leggn we uit waar je op moet letten en wat goeie producten zijn om hiervoor te gebruken. 

Veerust

Een bekend product als het gaat om ongediertebestrijding bij koeien, is Veerust. Dit product komt in handige spuitbussen en geven een effectieve vliegenbestrijding voor de koe. Je spuit het middel op het dier op de plekken waar vliegen zich het meest verzamelen. Denk hierbij aan de basis van de staart, de nek, de flanken en schouders en de horens. De werkzame stof in Veerust is piperonylbutoxide en dit is veilig voor het dier. 

Tectonik Pour-On

Een ander veelgebruikt middel is Tectonik Pour-On. De werkzame stof hierin is permethrine. Je giet dit middel over de rug van de koe van nek tot staart en het is daarna tot 7 weken werkzaam. Je gebruikt dit specifiek voor de bestrijding van vliegen en knutten (Culicoides) bij runderen. 

Dazenval

Paarden hebben vooral veel last van dazen. Dit zijn vervelende vliegen die op de ogen en in de neus van het paard gaan zitten en dan bijten. Een paard kan hier heel onrustig van worden, dus het is een goed idee om een dazenval op te hangen in de wei. Gebruik deze in combinatie met de bijbehorende dazenlijm om zo de hoeveelheid dazen drastisch terug te dringen. 

Conclusie

De juiste ongediertebestrijding voor koeien en paarden voorkomt veel onnodige onrust en zelfs leed bij de dieren. De middelen die je in onze webshop vindt, zijn veilig voor het gebruik op dierenhuid en zeer effectief. 
    27-01-2022 11:23     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.